Mrkvová bábovka

 Ingredience:

  • vlašské nebo pekanové ořechy (150 g jemně mletých a 50 g lámaných)
  • mrkev 200 g
  • kokosové mléko 200 ml
  • kokosová mouka 60 g
  • vejce 4 ks
  • čekankový sirup 60 g
  • vanilková esence 1 čl
  • skořice 1 čl
  • sůl 1 špetka

(čl = čajová lžička)

Postup:

  • Mrkev nastrouháme najemno a v míse k ní přidáme ořechy, skořici, špetku soli, žloutky, kokosové mléko, čekankový sirup a vanilkovou esenci.
  • Vše promícháme.
  • Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme ke směsi.
  • Pečeme na 180 °C cca 45 minut.
  • Před vytažením z trouby zkontrolujte bábovku špejlí, zda je uvnitř hotová, případně ještě dopečte. Doba pečení bude záviset na velikosti a tvaru formy.
  • Po vychladnutí posypeme kokosovou moukou (pro cukrový efekt :)).


Na celek:

  • 2 180 kcal = 9 121 kJ
  • 75 g bílkovin
  • 74 g sacharidů
  • 192 g tuku

(Hodnoty jsou pouze orientační a závisí na použitých surovinách.)


Komentáře