Dýňový chlebíček

Poslední dobou používám stále méně mléčných výrobků i méně sladidel a jsem radši, když může vyniknout přirozená chuť surovin,  jako například u tohoto dýňového chlebíčku. Chuťově to není žádná velká pecka, ale je jen z opravdových surovin a vhodný i do GAPS nebo SCD diety. Pokud nedržíte tyto striktní diety, můžete si ho dosladit podle vlastní chuti. :-)

Ingredience:

  • syrová dýně (máslová nebo hokaido) 400 g
  • kešu máslo 150 g (čím jemnější, tím lépe)
  • vejce 4 ks (bílky ušlehat do sněhu)
  • kokosová mouka 60 g
  • perníkové koření 1 lžíce

Postup:

  • Dýni nakrájíme na kostky (máslovou nejprve oloupeme), uvaříme ve vodě do měkka a rozmixujeme na kaši.
  • Přidáme kešu máslo, žloutky a perníkové koření a pomixujeme.
  • Postupně vmícháme bílky.
  • Pečeme na 200 °C přibližně 60 minut.

Výživoté údaje na celek:

  • 1 529 kcal = 6 397 kJ
  • 68 g bílkovin
  • 99 g sacharidů
  • 99 g tuků

(Hodnoty jsou pouze orientační a závisí na použitých surovinách.)


Komentáře