Poslední dobou používám stále méně mléčných výrobků i méně sladidel a jsem radši, když může vyniknout přirozená chuť surovin, jako například u tohoto dýňového chlebíčku. Chuťově to není žádná velká pecka, ale je jen z opravdových surovin a vhodný i do GAPS nebo SCD diety. Pokud nedržíte tyto striktní diety, můžete si ho dosladit podle vlastní chuti. :-)
Ingredience:
- syrová dýně (máslová nebo hokaido) 400 g
- kešu máslo 150 g (čím jemnější, tím lépe)
- vejce 4 ks (bílky ušlehat do sněhu)
- kokosová mouka 60 g
- perníkové koření 1 lžíce
Postup:
- Dýni nakrájíme na kostky (máslovou nejprve oloupeme), uvaříme ve vodě do měkka a rozmixujeme na kaši.
- Přidáme kešu máslo, žloutky a perníkové koření a pomixujeme.
- Postupně vmícháme bílky.
- Pečeme na 200 °C přibližně 60 minut.
Výživoté údaje na celek:
- 1 529 kcal = 6 397 kJ
- 68 g bílkovin
- 99 g sacharidů
- 99 g tuků
(Hodnoty jsou pouze orientační a závisí na použitých surovinách.)
Komentáře
Okomentovat