Pórkový quiche

Low carb pórkový quiche

Ingredience na korpus:
  • parmezán - 100 g
  • lněná mouka - 100 g
  • vejce - 2 ks
  • voda - 1-2 lžíce (podle potřeby)

Ingredience na náplň:
  • slanina - 200 g
  • pórek - 1  ks
  • smetana ke šlehání - 250 ml
  • vejce - 4 ks
  • parmezán - 50 g
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
Postup:
  • Z parmezánu, lněné mouky a vajec vypracujeme těsto. Pokud by se vám zdálo moc hutné, můžete přidat 1-2 lžíce vody.
  • Korpus natlačíme do formy o velikosti cca 22 cm a pečeme okolo15 minut na 200 °C.
  • Mezitím si připravíme náplň. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky a společně orestujeme na pánvi. 
  • V misce smícháme vejce a smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
  • Na upečený korpus přesuneme směs z pánve a zalijeme rozkvedlanými vejci se smetanou.
  • Posypeme parmezánem a pečeme dalších 20 minut na stejnou teplotu.
  • Podáváme teplý nebo studený se salátem. Náplň můžete různě obměňovat podle chuti.


Komentáře