Přeskočit na hlavní obsah
Ingredience na korpus:
- parmezán - 100 g

- lněná mouka - 100 g
- vejce - 2 ks
- voda - 1-2 lžíce (podle potřeby)
Ingredience na náplň:
- slanina - 200 g
- pórek - 1 ks
- smetana ke šlehání - 250 ml
- vejce - 4 ks
- parmezán - 50 g
- sůl
- pepř
- muškátový květ
Postup:
- Z parmezánu, lněné mouky a vajec vypracujeme těsto. Pokud by se vám zdálo moc hutné, můžete přidat 1-2 lžíce vody.
- Korpus natlačíme do formy o velikosti cca 22 cm a pečeme okolo15 minut na 200 °C.
- Mezitím si připravíme náplň. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky a společně orestujeme na pánvi.
- V misce smícháme vejce a smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
- Na upečený korpus přesuneme směs z pánve a zalijeme rozkvedlanými vejci se smetanou.
- Posypeme parmezánem a pečeme dalších 20 minut na stejnou teplotu.
- Podáváme teplý nebo studený se salátem. Náplň můžete různě obměňovat podle chuti.
Komentáře
Okomentovat