Míša dezert

Míša dezert

S míšou se zavděčíte téměř všem a budete na něj potřebovat jen několik ingrediencí.

Ingredience na piškot:
  • čokoláda 70% a více - 100 g
  • vejce - 6 ks
Ingredience na krém:
  • tvaroh - 500 g
  • máslo - 250 g
  • xylitol - 80-100 g
Poleva:
  • čokoláda 70% a více - 70 g
  • máslo - 70 g
  • jahody sušené mrazem
Postup:

  • Všechny ingredience vyndáme z lednice hodinu před tím, než s nimi začneme pracovat.
  • Pak si čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo ji dáme na pár minut do mikrovlnky. Musí být úplně rozpuštěná, ale ne příliš horká.
  • Do čokolády vmícháme syrové žloutky a z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který následně ke směsi přidáme.
  • Těsto pečeme zhruba 20 minut na 180 °C ve formě o průměru 27 cm. Zkontrolujte špejlí, zda je dostatečně propečené.
  • Smícháním tvarohu s xylitolem a rozpuštěným máslem vytvoříme krém, který naeseme na vychladlý korpus.
  • Dort dáme vychladit na dvě hodiny do lednice a pak ho polijeme čokoládou polevu vzniklou smícháním rozpuštené čokolády a se změklým máslem.
  • Míšu můžeme posypat jahodami sušenými mrazem či jiným ovocem.

Komentáře