Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Zaručuju vám, že tento koláč bude chutnat úplně všem a navíc je jeho příprava strašně jednoduchá. Obsahuje čokoládu, smetanu a zakysanku a chuťově připomíná termix.

Ingredience na těsto:
  • mandlová mouka - 120 g
  • vejce - 2 ks
  • kakao - 10 g
  • kokosová mouka - 20 g
  • xylitol - 20 g
Ingredience na krém:
  • čokoláda 70% a více - 100 g
  • smetana ke šlehání 33% - 250 ml
  • zakysaná smetana - 190 g
  • jedlá vepřová želatina (sypká) - 1,5 čajové lžičky
  • drcené kakaové boby na ozdobu
Postup:
  • V míse promícháme mandlovou mouku s xylitolem a kakaem.
  • Ke směsi přidáme vejce a promícháme.
  • Nakonec do těsta přisypeme kokosovou mouku. Množství kokosové mouky je orientační a může se lišit podle velikosti vajec. Těsto by nemělo příliš lepit na ruce.
  • Připravíme si koláčovou formu a navlhčenýma rukama do ní korpus natlačíme a pečeme 20 min na 170 °C.
  • Krém si připravíme v hrnci, do kterého nalijeme oba typy smetany a nalámeme čokoládu. Hrnec pomalu zahříváme a rozmícháváme přísady metličkou, dokud se nepropojí.
  • Když je krém horký, vsypeme do něj želatinu a odstavíme hrnec ze sporáku. Želatinu okamžitě začneme rozmíchávat. Pamatujte, že se nesmí vařit.
  • Pokud by vám na metličce zůstaly kusy nerozmíchané želatiny, lze krém opět trochu zahřát a hrudky rozmíchat.
  • Necháme krém vychladnout na pokojovou teplotu (občas ho promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup) a nalijeme na korpus.
  • Koláč posypeme kakaovými boby či ořechy nebo ozdobíme ovocem.
  • Necháme ztuhnout v lednici alespoň dvě hodiny.

Komentáře