- Získat odkaz
- Další aplikace
Čokoládový cheesecake
Zaručuju vám, že tento koláč bude chutnat úplně všem a navíc je jeho příprava strašně jednoduchá. Obsahuje čokoládu, smetanu a zakysanku a chuťově připomíná termix.
Postup:
- V míse promícháme mandlovou mouku s xylitolem a kakaem.
- Ke směsi přidáme vejce a promícháme.
- Nakonec do těsta přisypeme kokosovou mouku. Množství kokosové mouky je orientační a může se lišit podle velikosti vajec. Těsto by nemělo příliš lepit na ruce.
- Připravíme si koláčovou formu a navlhčenýma rukama do ní korpus natlačíme a pečeme 20 min na 170 °C.
- Krém si připravíme v hrnci, do kterého nalijeme oba typy smetany a nalámeme čokoládu. Hrnec pomalu zahříváme a rozmícháváme přísady metličkou, dokud se nepropojí.
- Když je krém horký, vsypeme do něj želatinu a odstavíme hrnec ze sporáku. Želatinu okamžitě začneme rozmíchávat. Pamatujte, že se nesmí vařit.
- Pokud by vám na metličce zůstaly kusy nerozmíchané želatiny, lze krém opět trochu zahřát a hrudky rozmíchat.
- Necháme krém vychladnout na pokojovou teplotu (občas ho promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup) a nalijeme na korpus.
- Koláč posypeme kakaovými boby či ořechy nebo ozdobíme ovocem.
- Necháme ztuhnout v lednici alespoň dvě hodiny.
Komentáře
Okomentovat