Houbový quiche (8 ks)
Postup:-
Z mandlí, parmezánu a vejce rukama vypracujeme těsto.
Formu na koláč vyložíme pečicím papírem a těsto do ní pomocí prstů umačkáme se zvednutými okraji asi 2 cm. - Korpus na několika místech propíchneme vidličkou, aby se během pečení nezvedal.
- Pečeme 15 minut na 160 °C.
- Než se korpus upeče, připravíme si náplň. Nakrájíme si cibuli na kousky a orestujeme na ghí na pánvi.
- Přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme alespoň 10 minut.
- V misce smícháme smetanu, mascarpone a 3 vejce a směs také osolíme a opepříme.
- Houby i korpus necháme trochu vychladnout. Potom smícháme houby se směsí v misce a nalijeme na upečený korpus.
- Pečeme v troubě dalších 25 minut na 180 °C.
- Posypeme strouhaným čedarem a pečeme ještě zhruba 10 minut.

Na 1 ks při rozdělení na 8 dílů:
- 490 kcal / ks = 2053 kJ / ks
- 19 g bílkovin / ks
- 10,5 g sacharidů / ks
- 41,2 g tuků / ks