Houbový quiche

Houbový quiche (8 ks)

Slané koláče mám hodně ráda a tento je vůbec můj nejoblíběnejší :) Houby jsem zapomněla zvážit, takže 300 g je můj odhad.
Ingredience na těsto:
  • vejce 1 ks
  • sypaný parmezán 100 g
  • mleté mandle 200 g
Ingredience na náplň:
  • lesní houby 300 g
  • vejce 3 ks
  • smetana na vaření (10 % tuku) 250 ml
  • mascarpone 250 g
  • čedar 100 g
  • cibule 1 ks (130 g)
  • ghí 20 g
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1/2 lžičky
Postup:
  • Z mandlí, parmezánu a vejce rukama vypracujeme těsto.
    Formu na koláč vyložíme pečicím papírem a těsto do ní pomocí prstů umačkáme se zvednutými okraji asi 2 cm.
  • Korpus na několika místech propíchneme vidličkou, aby se během pečení nezvedal.
  • Pečeme 15 minut na 160 °C.
  • Než se korpus upeče, připravíme si náplň. Nakrájíme si cibuli na kousky a orestujeme na ghí na pánvi.
  • Přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme alespoň 10 minut.
  • V misce smícháme smetanu, mascarpone a 3 vejce a směs také osolíme a opepříme.
  • Houby i korpus necháme trochu vychladnout. Potom smícháme houby se směsí v misce a nalijeme na upečený korpus.
  • Pečeme v troubě dalších 25 minut na 180 °C.
  • Posypeme strouhaným čedarem a pečeme ještě zhruba 10 minut. 
Můžeme dozdobit bazalkou, osmaženou cibulkou nebo kouskem slaniny.

Na 1 ks při rozdělení na 8 dílů:
  • 490 kcal / ks = 2053 kJ / ks
  • 19 g bílkovin / ks
  • 10,5 g sacharidů / ks
  • 41,2 g tuků / ks
Úvod  Co je paleo  Než začneme péct  Přehled všech receptů  Slané recepty  Sladké recepty  O mně