Kokosové laskonky

Kokosové laskonky (8 ks)

Klasickým laskonkám se tento recept spíše jen přibližuje. Jelikož nepoužíváme cukr, laskonky mají jinou struktury, jsou křehčí a křupavější.

Ingredience na těsto:
  • bílky 4
  • sušený strouhaný kokos 100 g
  • sladidlo podle vlastní volby (stévie, xylitol, erythritol)
Ingredience na krém:
  • kokosového mléko 80 g
  • kokosmus (kokosová pomazánka) 80 g
  • vlašské ořechy na jemno mleté 40 g
  • sladidlo podle vlastní volby, já jsem už nepoužila žádné
Postup:
  • V míse smícháme kokos se sladidlem.
  • Z bílků vyšleháme sníh a spojíme s kokosem a sladidlem dohromady.
  • Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme lžičkou cca 16 oválných sušenek. Kdo má oválnou formičku nebo formu přímo na laskonky, má výhodu, ale dá se to zvládnout i bez formy.
  • Pečeme v předehřáté troubě 50 minut na 100 °C.
  • Krém si připravíme z tuhé části kokosového mléka a kokosmu. Pokud je kokosmus moc hustý, dáme ho na pár vteřin do mikrovlnky a pak by neměl být problém obě ingredience spojit.
  • Do krému přisypeme namleté vlašské ořechy. Můžeme přidat trochu sladidla, ale není téměř potřeba, kokosmus je dost sladký sám o sobě.
  • Vychladlé sušenky slepíme krémem k sobě.