- Získat odkaz
- Další aplikace
Kokosové laskonky (8 ks)
Klasickým laskonkám se tento recept spíše jen
přibližuje. Jelikož nepoužíváme cukr, laskonky mají jinou struktury,
jsou křehčí a křupavější.
Postup:
- V míse smícháme kokos se sladidlem.
- Z bílků vyšleháme sníh a spojíme s kokosem a sladidlem dohromady.
- Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme lžičkou cca 16 oválných sušenek. Kdo má oválnou formičku nebo formu přímo na laskonky, má výhodu, ale dá se to zvládnout i bez formy.
- Pečeme v předehřáté troubě 50 minut na 100 °C.
- Krém si připravíme z tuhé části kokosového mléka a kokosmu. Pokud je kokosmus moc hustý, dáme ho na pár vteřin do mikrovlnky a pak by neměl být problém obě ingredience spojit.
- Do krému přisypeme namleté vlašské ořechy. Můžeme přidat trochu sladidla, ale není téměř potřeba, kokosmus je dost sladký sám o sobě.
- Vychladlé sušenky slepíme krémem k sobě.