Kakaové muffiny

Kakaové muffiny s pomerančem (12 ks)

Kdo by nemiloval čokoládu :) Z počátku na paleu jsem nevěděla, jak s kakaem pracovat, a proto jsem ho moc nepoužívala. Každé kakao je jiné a než si na jeho chuť zvyknete, může vám připadat dost hořké, takže je potřeba vyzkoušet.
 
Ingredience na těsto:
  • mandlové máslo 120 g
  • vejce 4 ks
  • kakao 20 g
  • pomerančová šťáva a kůra z 1 pomeranče
  • sladidlo podle vlastní chuti a zaměření (stévie, erythritol, xylitol, med, sušené datle, apod.), použito 30 g sypké stévie
  • skořice 1 lžička
  • jedlá soda 1 lžička
  • kokosová mouka (pokud bude potřeba)
Ingredience na krém:
  • smetana ke šlehání (min. 33 % tuku) 400 ml
  • kakao 60 g
Postup:
  • V míse smícháme mandlové máslo, žloutky, kakao, sladidlo a jedlou sodu.
  • Vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a nastrouháme kůru na jemném stuhadle. Stačí jednou strouhnout a pootočit (pomerančové kůry by měla být asi 1 vrchovatá lžička). Přimícháme do směsi.
  • Z bílků o pokojové teplotě vyšleháme sníh a opratrně vmícháváme ke směsi.
  • Pokud by byla směs příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou kokosové mouky.
  • Košíčky vložíme do formy na muffiny a naplníme je těstem těsně pod okraj. Muffinky během pečení trochu vyběhnou.
  • Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 20 minut na 170 °C.
  • Vychladlé muffiny ozdobíme krémem z vyšlehané smetany a kakaa.