- Získat odkaz
- Další aplikace
Čokoládové muffiny s pomerančem (12 ks)
Kdo by nemiloval čokoládu :) Z počátku na paleu
jsem nevěděla, jak s kakaem pracovat, a proto jsem ho moc nepoužívala.
Každé kakao je jiné a než si na jeho chuť zvyknete, může vám připadat
dost hořké, takže je potřeba vyzkoušet.
Ingredience na těsto:
- mandlové máslo 120 g
- vejce 4 ks
- kakao 20 g
- pomerančová šťáva a kůra z 1 pomeranče
- sladidlo podle vlastní chuti a zaměření (stévie, erythritol, xylitol, med, sušené datle, apod.), použito 30 g sypké stévie
- skořice 1 lžička
- jedlá soda 1 lžička
- kokosová mouka (pokud bude potřeba)

Ingredience na krém:
- smetana ke šlehání (min. 33 % tuku) 400 ml
- kakao 60 g
Postup:
- V míse smícháme mandlové máslo, žloutky, kakao, sladidlo a jedlou sodu.
- Vymačkáme
šťávu z jednoho pomeranče a nastrouháme kůru na jemném stuhadle. Stačí
jednou strouhnout a pootočit (pomerančové kůry by měla být asi 1
vrchovatá lžička). Přimícháme do směsi.
- Z bílků o pokojové teplotě vyšleháme sníh a opratrně vmícháváme ke směsi.
- Pokud by byla směs příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou kokosové mouky.
- Košíčky vložíme do formy na muffiny a naplníme je těstem těsně pod okraj. Muffinky během pečení trochu vyběhnou.
- Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 20 minut na 170 °C.
- Vychladlé muffiny ozdobíme krémem z vyšlehané smetany a kakaa.