Ricottové houstičky

Ricottové houstičky (15 ks)  

Na tyto houstičky jsem docela dost pyšná. Povedly se hned napoprvé a chutí mě příjemně překvapily. :)

Ingredience:
  • ricotta 200 g
  • vejce 4 ks
  • mleté mandle 90 g
  • kokosová mouka 30 g
  • směs semínek (lněných hnědých a zlatých a chia) 30 g
  • olivový olej 30 ml
  • gouda 50 g
  • sůl 1 lžička
  • mletý kmín 1 lžíce
  • tymián 1 lžíce
  • pepř 1/2 lžičky
  • jedlá soda 1 lžička
Postup:
  • V míse promícháme mleté mandle, semínka, koření, sůl a jedlou sodu.
  • Přidáme ricottu, vejce, olej a opět promícháme.
  • Přisypeme sýr a nakonec kokosovou mouku, která směs zahustí.
  • Plech si vyložíme pečicím papírem a v dlaních vytvarujeme zhruba 12-16 houstiček. Těsto se docela lepí na prsty, ale jeho konzistence je taková, že se na plechu nerozjede.
  • Při umístění houstiček na plech si necháváme dostatečné rozestupy, protože těsto během pečení nabyde.
  • Vršky houstiček můžeme posypat hrubozrnou solí, kmínem, semínky apod.
  • Pečeme na 200°C zhruba 25 minut.

Bylinky a koření si můžete zvolit podle chuti. Já mám nejradši tymián nebo rozmarýn a do pečiva vždy dávám hodně kmínu.



 Na 15 ks:
121 kcal / ks = 507 kJ / ks
6 g bílkovin / ks
1,4 g sacharidů / ks
10 g tuků / ks