Přeskočit na hlavní obsah
Ricottové houstičky (15 ks)
Na tyto houstičky jsem docela dost pyšná. Povedly se hned napoprvé a chutí mě příjemně překvapily. :)
Ingredience:
- ricotta 200 g
- vejce 4 ks
- mleté mandle 90 g
- kokosová mouka 30 g
- směs semínek (lněných hnědých a zlatých a chia) 30 g
- olivový olej 30 ml
- gouda 50 g
- sůl 1 lžička
- mletý kmín 1 lžíce
- tymián 1 lžíce
- pepř 1/2 lžičky
- jedlá soda 1 lžička
Postup:
- V míse promícháme mleté mandle, semínka, koření, sůl a jedlou sodu.
- Přidáme ricottu, vejce, olej a opět promícháme.
- Přisypeme sýr a nakonec kokosovou mouku, která směs zahustí.
- Plech si vyložíme pečicím
papírem a v dlaních vytvarujeme zhruba 12-16 houstiček. Těsto se docela
lepí na prsty, ale jeho konzistence je taková, že se na plechu
nerozjede.
- Při umístění houstiček na plech si necháváme dostatečné rozestupy, protože těsto během pečení nabyde.
- Vršky houstiček můžeme posypat hrubozrnou solí, kmínem, semínky apod.
- Pečeme na 200°C zhruba 25 minut.
Bylinky a koření si můžete zvolit podle chuti. Já mám nejradši tymián nebo rozmarýn a do pečiva vždy dávám hodně kmínu.
Na 15 ks:
121 kcal/ks = 507 kJ/ks
6 g bílkovin/ks
1,4 g sacharidů/ks
10 g tuků/ks
Úvod Co je paleo Než začneme péct Přehled všech receptů Slané recepty Sladké recepty O mně