Linecké cukroví (30 ks)
Vždycky jsem milovala linecká slepovaná kolečka od babičky, proto jsem se pokusila o nízkosacharidovou verzi tohoto cukroví.
Ingredience na těsto:
- mandle 100 g
- kešu 100 g
- žloutek 2 ks
- máslo 50 g
- kokosová mouka 20 g
- vanilkové aroma 1 lžička
- stévie nebo jiné sladidlo podle vlastní chuti a zaměření (použito 20 g sypké stévie)
- sůl 1 špetka
Ingredience na náplň:
- máslo 70 g
- kokosový olej 70 g
- jahody 100 g
- stévie nebo jiné sladidlo podle vlastní chuti a zaměření
Postup:
- Ořechy namočíme minimálně na 8 hodin do teplé vody se solí, abychom snížili obsah kyseliny fytové*.
- Scedíme vodu z ořechu, propláchneme je a osušíme.
- Ořechy rozmixujeme v mixéru na kaši. Je lepší přisypávat ořechy po částech a postupně mixovat.
- Přidáme zbylé ingredience, kokosovou mouku přisypeme jako poslední a mixujeme do hladka.
- Těsto vložíme na 1 hodinu do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.
- Těsto vyválíme mezi dvěma pečicími papíru na placku o tloušťce 0,5 cm a vykrajujeme vykrajovátky.
- Pečeme 15 minut na 150 °C.
- Krém můžeme vytvořit z másla, kokosového oleje a jahod nebo jiného ovoce s trochou vhodného sladidla.
- Hotové cukroví posypeme kokosovou moukou.
* Kyselina fytová
Kyselina fytové je potřebná pro růst všech rostlin, ale ořechy a semena ji obsahují více než jiné rostliny. Tato antiživina může způsobit problémy se zažíváním a zabraňuje vstřebávání živin
z potravy. Abychom snížili množství kyseliny fytové, je vhodné ořechy a semena před konzumací máčet.
Úvod Co je paleo Než začneme péct Přehled všech receptů Slané recepty Sladké recepty O mně
Komentáře
Okomentovat