Kávové slepované sušenky

Kávové slepované sušenky (12 ks)

Ingredience na těsto:
  • bílky 2
  • mleté mandle 100 g
  • sladidlo podle vlastní volby 1-2 lžíce (stévie, erythritol, xylitol med, datlový sirup)
  • káva čerstvě mletá
Ingredience na krém:
  • lučina 100 g
  • máslo 50 g
  • kakaový prášek 5 g
Postup:
  • Nameleme si mandle s kávou co nejjemněji a smícháme je se 1-2 lžícemi sladidla.
  • Vyšleháme bílky do sněhu. 
  • Vše opatrně smícháme dohromady, sníh by měl zůstat nadýchaný.
  • Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme 24 stejně velkých báboviček. Já jsem si pomohla formičkou, aby byly všechny bábovičky stejně velké a kulaté.
  • Klepneme s plechem o stůl, abychom se zbavili bublinek a nerovností.
  • Těsto necháme ještě 15 minut odpočinout.
  • Po 15 minutách vložíme plech do trouby rozpálené na 150 °C a pečeme 15 minut.
  • Během pečení si připravíme krém ze změklého másla, lučiny a kakaa. Osobně už krém nesladím, protože mi chutná kombinace sladké sušenky a neslazeného krému. Pokud ale chcete, klidně si stévií oslaďte i krém.
  • Po upečení necháme bábovičky vychladnout a potom je slepujeme krémem k sobě. A krémem já opravdu nešetřím.
 Na 12 ks bez sladidla:
  • 111,5 kcal / ks = 467 kJ / ks
  • 3,1 g bílkovin / ks
  • 1,8 g sacharidů / ks
  • 10 g tuků / ks