Přeskočit na hlavní obsah
Kávové slepované sušenky (12 ks)
Ingredience na těsto:
- bílky 2
- mleté mandle 100 g
- sladidlo podle vlastní volby 1-2 lžíce (stévie, erythritol, xylitol med, datlový sirup)
- káva čerstvě mletá 1 lžíce
Ingredience na krém:
- lučina 100 g
- máslo 50 g
- kakaový prášek 5 g
Postup:
-
Nameleme
si mandle s kávou co nejjemněji a smícháme je se 1-2 lžícemi sladidla.
- Vyšleháme
bílky do sněhu.
- Vše
opatrně smícháme dohromady, sníh by měl zůstat nadýchaný.
- Na
plech vyložený pečicím papírem vytvoříme 24 stejně velkých báboviček.
Já jsem si pomohla
formičkou, aby byly všechny bábovičky stejně velké a kulaté.
- Klepneme
s plechem o stůl, abychom se zbavili bublinek a nerovností.
- Těsto
necháme ještě 15 minut odpočinout.
- Po
15 minutách vložíme plech do trouby rozpálené na 150 °C a pečeme 15
minut.
- Během
pečení si připravíme krém ze změklého másla, lučiny a
kakaa. Osobně už krém nesladím, protože mi chutná kombinace
sladké sušenky a neslazeného krému. Pokud ale chcete, klidně si
stévií oslaďte i krém.
- Po upečení necháme bábovičky vychladnout a potom je slepujeme krémem k sobě. A krémem já opravdu nešetřím.
Na 12 ks bez sladidla:
- 111,5 kcal / ks = 467 kJ/ks
- 3,1 g bílkovin/ks
- 1,8 g sacharidů/ks
- 10 g tuků/ks
Úvod Co je paleo Než začneme péct Přehled všech receptů Slané recepty Sladké recepty O mně